Novosti v spletni učilnici v akademskem letu 2010/2011

V letošnjem letu ni novosti v delovanju spletne učilnice glede na spletno učilnico za šolsko leto 2009/2010. V primeru težav ali nejasnosti je najbolje, da kontaktirate Andreja Bauerja ali Matijo Pretnarja. Vendar, preden to storite, preberite spodnja navodila, ker z veliko verjetnostjo vsebujejo odgovor na vaše vprašanje.

Korak 1: Prijava v spletno učilnico

V spletno učilnico se prijavljate s polnim elektronskim naslovom na FMF, praviloma ime.priimek@fmf.uni-lj.si. Za geslo uporabite svoje običajno geslo na FMF. Če ste zunanji sodelavec in nimate uporabniškega imena na FMF, kontaktirajte administratorja, da vam ga naredi.

Korak 2: Preverite spisek svojih predmetov

Po uspešni prijavi se prikaže seznam predmetov, pri katerih ste predavatelj ali asistent.
 1. Če je na spisku napačen predmet imate dve možnosti:
  • prijazno: pozanimate se, kdo uči predmet in dejanskega učitelja ali asistenta nastavite za novega učitelja z izbiro "Skrbništvo:Dodeli vloge",
  • potrošniško: z izbiro "Skrbništvo:Dodeli vloge" se izbrišete iz predmeta.
 2. Če na spisku manjka predmet: na spisku vseh predmetov poiščete manjkajoči predmet.
  • Če predmeta ni, kontaktirajte Andreja Bauerja ali Matijo Pretnarja in navedite naslednje podatke:
   • polno uradno ime predmeta
   • študijska smer in letnik
   • vaša vloga (predavatelj ali asistent?)
  • Če predmet že obstaja, imate dve možnosti:
   • prijazno: pozanimate se, kdo je trenutno nastavljen kot asistent ali učitelj pri vašem predmetu in ga prosite, da vam pod izbiro "Skrbništvo:Dodeli vloge", dodeli vlogo učitelja ali asistenta.
   • potrošniško: kontaktirajte Andreja Bauerja ali Matijo Pretnarja in ga prosite, da vam dodeli vlogo pri manjkajočem predmetu (navedite polno ime predmeta, letnik in smer, ker imamo predmete z enakimi imeni).
Zelo je zaželeno, da za zunanje predmete uporabljate spletne učilnice fakultete, na kateri se predmet izvaja. Zato vas bomo pri zunanjih predmetih praviloma najprej prosili, da se pozanimate, ali druga fakulteta že ima svojo spletno učilnico (tu so spletne učilnice za FRI, BF, FKKT, FGG, FGG hidrotehnika).

Korak 3: Pripravite predmete za novo šolsko leto

Predmeti imajo trenutno enako vsebino kot so jo imeli 7. septembra 2010. Za vsakega od predmetov sledite naslednjim korakom:
 1. Z izbiro "Skrbništvo:Dodeli vloge" preverite, ali so pravilno nastavljeni predavatelj, asistenti in demonstratorji. Dodeljene vloge lahko popravljate in dodajate nove. Če želite dodati za demonstratorja študenta, ki ima uporabniško ime v domeni student.fmf.uni-lj.si, se mora le-ta najprej enkrat prijaviti v spletno učilnico, da ga bo učilnica zaznala. Z veliko verjetnostjo je to storil že lani.
 2. Z izbiro "Skrbništvo:Ponastavi" odjavite iz predmeta lanske študente, pobrišite njihove ocene, domače naloge in vsebino foruma (če to želite). Ta korak je koristen (in ne bo pobrisal vsebine predmeta in datotek)!
 3. Z izbiro "Skrbništvo:Nastavitve" nastavite osnovne parametre, kot je na primer število poglavij in začetek izvajanja predmeta.
 4. Uredite vsebino predmeta, kakor je vam drago. Če s sitemom Moodle nimate izkušenj, vam priporočamo, da si ogledate Getting Started with Moodle for Teachers.
 5. Ko ste zadovoljni z nastavitvami in vsebino, predmet aktivirajte tako, da v izbiri "Skrbništvo:Nastavitve:Razpoložljivost" izberete "Ta predmet je na voljo udeležencem". Če tega koraka ne naredite, je predmet neviden za študente.
Zadnja sprememba: ponedeljek, 13. september 2010, 23:11